DarthArt | 17.06.2018 16:47 |
Mimochodem, když Budvar, tak speciální Kroužek přímo v ČB pivovarský hospodě. To je skvělá věc. Když jsem ale ten Kroužek pil třeba v budvarský hospodě v Košicích, nebo to už nic moc (a drahý to bylo jak kráva). Čili - vždycky jenom od pramene! |
DarthArt | 17.06.2018 16:40 |
Ono taky záleží, za jakých okolností člověk dané pivo pije. Když jsem včera v sedm večer dolezl totálně vyprahlý z totálně vyprahlých Adršpašských skal do první hospody za bránou (poslední tekutina mi prošla hrdlem před polednem), a v té hospodě měli Budvar, bez přemýšlení jsem po něm skočil, i když za jiných okolností bych v případě Budvaru na prvním místě zkontroloval zásoby toaletního papíru. Ale takhle to do mě jen zasyčelo a měl jsem pocit, že piju nejlepší nápoj na světě. |
stefanos | 16.06.2018 19:53 |
Měli jsme tak pronajatou roubenku na zkoušky v roce 2007, 2x na Radhošti a taky v nějaké Bečvě a cestou zpět se náš voj roztrhal a cestou bylo nějaké místo Rozpité a někteří padali i do potoka, hezké. |
Pekárek | 14.06.2018 09:43 |
Jinak super článek, spousta informací. |
Pekárek | 14.06.2018 09:42 |
Jo, to jsou přesně ty rozdíly, které vnímám:). Flašky jsou uniformní nebo podle států vývozu?:)Každopádně hospoda s pivem dokáže udělat strašně moc, a to směrem nahoru i dolu. |
down | 14.06.2018 09:25 |
Ještě bych to doplnil ...o té Plzni, podle některých konspiračních teorií nepijeme stejné pivo jako Plzeňáci. Existuje prý více šarží (někde jsem četl, že tři) ta nejhorší prý jde do náleven a obyčejných knajp po republice, druhá jde do hospod, které mají určitý standard (musí se o pivo dlouhodobě dobře starat a mít výčepnost) a ta nejlepší jde do značkových restaurací a proslulých hospod v Plzni. |
Pekárek | 14.06.2018 08:16 |
Dobře ošetřená Plzeň je nejlepší. Bernard i Radegast můžu:), je to ale opět o hospodě. Budvar v poslední době ne. Nedělá mi dobře. Minipivovary - dobře, že jsou, automaticky vejš je ovšem nestavím. |
DarthArt | 13.06.2018 12:45 |
Díky moc za pochvalu. |
Dave78 | 12.06.2018 20:39 |
Znovu krásně napsaný článek na téma, které u nás nemá obdoby, díky za to, k tomuhle kraji (i muzice) mám hodně blízko a rád se tam vracím. A pivo... dám tak 40-60 měsíčně (hrůza, si to takhle spočítat, to je přes 500 za rok :-( a jenom Plzeň (výjimečně Radegast 12)... |
Imothep | 12.06.2018 19:41 |
Pivo .... ok, tak to bych mel asi taky pridat svou trochu do mlýna. Mam pivo rad, ochutnal jsem(spis tedy mnohdy bohužel) spousty druhu skoro po celem svete. |
DarthArt | 12.06.2018 18:11 |
A takový ty jídelní lístky, kde mezi záplavou obrázků a nějakejch bezduchejch keců máš problém najít seznam toho, co maj k žrádlu..... bych se posral. |
DarthArt | 12.06.2018 18:05 |
"já musím v pivu plavat kraula" - tohle nabídni marketingu z Prazdroje, budeš bohatej !!! |
Stray | 12.06.2018 16:40 |
carcass: Podle mě když mluvíš o Pilsner Urquellu, tak myslíš úplně jiný pivo než znám já a než má správně vypadat, jinak si to nedovedu vůbec vysvětlit, prakticky když někde je, tak neexistuje abych se sháněl po jiném pivě, neexistuje. Naproti přes ulici mám pivovar raven, což se všeobecně říká, že je to jedno z těch kvalitnějších malopivovarních, já můžu říct, že sice některé druhy nejsou špatné, ale na Pilsner ani ten nejlepší nemá - zůstává po těch jejich Ipách totiž podivnej chuťovej povlak na jazyku a když si jich dáš víc než tři, tak tě bolí druhej den hlava jako kráva, je to pivo pro takový ty degustátory, co ho nepijou z ušáka, ale třetinkových pohárků - studenti vš, ženský apod., to neuznávám, já musím v pivu plavat kraula :-) a po celou dobu mě musí chutnat a druhý den být bezbolestné a to Urquell, splňuje, 3 piva za měsíc, ted sice díky nemoci nesmím ani jedno, ale kdyby téhle několika týdenní pauzy nebylo, tak tři piva za měsíc, to jsem snad naposled dal někdy na střední škole - já mám na měsíc tak okolo 60ti piv. :-) |
DarthArt | 12.06.2018 15:03 |
Bernard je senzační, jeho nevýhodou je ale cena a tím pádem ho strašně málo člověk sežene v obyč. hospodě, kde se protočí hodně piva a uměj to. V různej pizzeriích apod, kde Bernarda mívaj, maj pivo jen z povinnosti a nedá se to často vůbec polknout. |
carcass | 12.06.2018 12:55 |
ad pivo |
down | 12.06.2018 10:27 |
Á, pivní debata, tak to se přidám. Radegast byl kdysi snad nejlepší pivo v republice(senilita + nostalgie), byl to lék, bohužel dneska je to europatok. Je to škoda. Připadá mi, že v Radegastu poslední dobou nevědí jak dál ...furt vymýšlejí nějaké speciály, ale všechny stojí za prd. Nejhorší je ta kovová dochuť na jazyku, jako by člověk olizoval trubku. A po více kusech druhý den bolí hlava. |
Stray | 12.06.2018 10:06 |
Alda: U toho Koníčka mě zaujaly hlavně ty nazdobená prkýnka s žrádlem. :-) |
Alda666 | 11.06.2018 22:49 |
Stray: Radegast je značka českého piva, které v obci Nošovice v okresu Frýdek-Místek vyrábí pivovar Radegast společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.. |
Valič | 11.06.2018 19:51 |
DarthArt: Ten song samozřejmě znám a předpokládám, že se jím nechal inspirovat i autor následujícího textu: |
Stray | 11.06.2018 18:54 |
Těžko říct co je z těch dvou způsobů výroby piv ve výsledku lepší, na obou stranách barikády jsou skvělá a blbá piva. Pro mne je bezkonkurenční tankovej Pilsner Urquell, skvěle ošetřenej, když ho prodávaj někde v Praze ve čtyřce hospodě, tak mě taky nenadchne, ale pokud se tomu ty lidi věnujou, což u nás se věnujou, tak to pivo stojí úplně o galaxii jinde než všechno co jsem kdy pil, tedy ještě výš než podmáslí!!! :-) Oceňuju na tom tu hořkost a hloubku a takovou jakoby léčivost, která člověk začíná vnímat tak po třetím kousku, když ho zaplavuje pocit domáckého tepla. Gambrinus je z mého pohledu o dost horší, i když nepaster desítka i jedenáctka také patří k lepší polovině české produkce. Nejhorší z velkých jsou z mého pohledu Krušovice, nedobré mám poslední dobou zkušenosti s Radegastem (ten byl taky takovej hořčejší, ale zas úplně jinak, nebyl tak měkounkej, ale byl to beton bolehlav a někde vzadu člověk úplně cejtil takový ty pálivý molekuly co pak člověku v době kocoviny odchází skrz mozkový póry).:-) Budvar je v Plzni zakázaný slovo, tady opravdu asi není jediná hospoda, kde by měli Budvar, nikdo by tam ani nechodil. Na mě je to vodové pivo, co způsobuje také bolení hlavy. Kladný vztah mám k dobře ošetřenému Bernardovi a vlastně i k Svijanům, rozhodně mě ty piva přijdou o dost lepší než Radegast. Z takových těch průměrů je typický příklad Kozel, kterej mě neurazí, ale zas nijak závažně nenabudí. Z malých, no tam je to těžký, jde o to, jestli je to svrchně kvašený, což jsou ty přechuzený, přeslazený Ipy a jiný držkolepy a nebo spodně kvašený na způsob ležáku (ty mám samozřejmě radši). U mne je to v případě těch minipivovarů tak, že čím intenzivnější pivo, tím horší - i co se týče následků, jsou tom piva, kterých si člověk nedá osm, ale třeba jen čtyři max., oceňuju tam právě ty jemnější kousky vodovější letnější.
|