Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Tomáš
01.07.2024 20:37

Ten Pan Lynx... když jsem to viděl v reportu, už jsem tak nějak tušil tu melu v diskuzi.

Proč tu asi není recenze na jeho album? Buď se to netrefilo do záběru zdejších pisatelů, nebo se to k nim ještě nedostalo. Chcete tomu dát 100%? Napište recenzi a jsem si téměř jist, že Stray jí uveřejní.

Můžeme klidně diskutovat co se nám na některých kapelách líbí/nelíbí, ale fakt si myslíte, že změníte někoho názor tím, že mu vyhubujete že jak si to představuje, že se mu to nelíbí? Prozradím vám tajemství - nezměníte. Čím dřív se na to vykašlete, tím lepší pro vás. Ať má každý svůj názor, když se vám to líbí, good for you, a komu se to nelíbí, ať nám....





 

Gazďa
01.07.2024 15:40

Alesh: 1) Crowbar: nikdy jsem to neposlouchal, před fesťákem jsem se na to trochu podíval, ale bylo myšleno "pověnování" i během samotného setu. Navíc přiznávám, že jsem to nedal celé... A i obecně jsem klidně nemusel zmiňovat, že jsem Crowbar, Cradle of Filth nebo Destruction zatím neviděl a těžko by to někdo poznal. Ale za mě je lepší to prostě říct rovnou a nehrát si na to, co nejsem :) Navíc může tenhle pohled koncertně nezasvěceného v tomto případě v kombinaci se zkušenějším Strayem fungovat. (Jinak ke Cradle i Destruction mám mnohem větší vztah než ke Crowbar) 2) bod čtyři chybí, protože neumím počítat do pěti :) 3) nemyslím, že to je irelevantní, prostě tu diskutujeme

 

Gazďa
01.07.2024 15:32

Ale mnohem víc je to v mém nejbližším okolí, než tady na webu :)

 

alesh
01.07.2024 15:30

1)Gazďa poprvé: Z dřívějších kapel sobotního dne mě zajímaly ale zejména sludge hvězdy CROWBAR. Nikdy jsem jim sice nevěnoval žádnou pozornost...
Tato slova z tvého vlastního reportu jsou v exemplárním rozporu s tvrzením, jímž obhajuješ relevanci svého přístupu v bodě 3), čímž se tvá obhajoba stává naprosto irelevantní.
2)Gazďa podruhé a naposled: Proč chybí bod 4?:)

 

Pekárek
01.07.2024 15:28

S tím vkusem to samozřejmě neplatí. :-) Pořád mě ale překvapuje, kolik lidí má jiný vkus než já.:-))

 

Gazďa
01.07.2024 15:23

Peky to teda rozsek a my můžeme jít dál :)

 

Pekárek
01.07.2024 15:22

spajk: čau, musel bych to více naposlouchat, zatím jsem viděl jen jedno video. Problém je, že se s ním trochu míjím, takže jsem dal přednost jiným deskám. Víc mě teď zaujal ten nový projekt Holečka, který jsi tady taky pochvalně zmínil.

 

spajk
01.07.2024 14:54

Pekárek rozhodne, ten z vás (v redakci) má nejlepší vkus :-)))

 

Gazďa
01.07.2024 14:53

Ahoj, pár poznámek. 1) Obecně: se Strayem jsme se samozřejmě během fesťáku o jednotlivých vystouepních bavili, ale report jsme psali vedle sebe paralelně včera, takže na Lynxovi i na ostatních věcech jsme se tak nějak shodli (ale to vůbec není pravidlem, Stray je obecně víc na tu přímočarou hudbu jako thrash, ja zas víc na prog apod.) 2) K Lynxovi: nečiní mi nijaké potěšení (naopak) kritizovat práci někoho jiného. Člověk dělá na desce roky, piplá se s tím, a pak to někdo, kdo tomu ani třeba nevěnuje tolik pozornosti, rychle smázne. Ale snažil jsem se popsat, jak to cítím a hlavně i co mi na tom vadí. Ale pokud se to někomu líbí, tím líp. Jsem jednoznačně pro a vlastně i rád, že někdo tu míru práce ocení. 3) Alesh poprvé: je zcela relevantní diskuse, zda má psát koncertní report někdo, kdo kapelu vidí poprvé. Rozumím. Z mého pohledu to možné je, pokud se ten člověk té hudbě pověnuje a dokáže svůj názor podložit. O to jsem se snažil. Ale samozřejmě zas není na mě hodnotit, jak se mi to povedlo :) Na druhou stranu je to doplněno Strayem, který většinu těch kapel viděl několikrát. 5) Alesh podruhé: ok, rozumím. Ne každého baví ten BG táborák, ale z mého pohledu je ten koncert prostě mnohem lepší, když se lidi přidají a je to vzájemná spolupráce. Stejně jako když se publikum trochu víc rozvášní a není to jen o tom, že se kouká ve stylu: tak ukažte, co jste si pro nás připravili... 6) Stray to říká s tím hodnocením přesně. Většina hodnocení na tomto webu je spíč nahoře a ten důvod je přesně to, že třeba já nemám čas, abych se mnoho hodin (opakovaný poslech, přemýšlení, pokus o vnitřní formulaci názoru, rešerše a nakonec psaní) zabýval tím, co mě nebaví a co se chystám zkritizovat. Vybírám si logicky věci, které bych chtěl někomu doporučit. :)

 

Stray
01.07.2024 14:47

A po klesající tendenci z minulého týdne, jde rázem návštěvnost strmě vzhůru, já vám dám "nejhorší report na tomto webu". :-) Do půlnoci jsem přemýšlel nad jeho hezkým zabalením a servírováním.

 

Widl
01.07.2024 14:40

Spajk: Však ať si to dělá, jeho to baví, další lidi taky. Ale třeba mně to právě textově přijde naprosto pitomý. Tudíž se s tím názorem shodnu. A co jako? Zlevní kvůli tomu rohlíky? Vždyť je to jen hudba :) A recenze je naštěstí subjektivní a každýmu se líbí něco jinýho.

Tohle jsem fakt řešil naposledy někde na SŠ, jestli je lepší Arch Enemy s Liivou nebo s Angelou :D (Samozřejmě, že s Liivou :))

 

alesh
01.07.2024 14:18

Stray - To lze chápat, přesto jsou ta hodnocení podle mých osobních kritérií notně přestřelená. 90% je pro mě album kvalit třeba debutu Metal Church, a taková alba dnes v podstatě už vůbec nevznikají. Na základě místních recenzí jsem pár do nebe zde vynášených interpretů zkusil, téměř vždy následovalo notné rozčarování. U toho Lynxe věřím, že živá prezentace nemusí být až tak přesvědčivá, přeci jen to album je do značné míry produktem poněkud syntetickým. Já jinak preferuji hlavně tvrdší odnože, chronologicky od speedu dál.

 

sicky
01.07.2024 13:54

Pan Lynx je v reporu popsán naprosto výstižně. Naprosto souhlasím a jsem rád, že to konečně někde zaznělo

 

Stray
01.07.2024 13:31

V rovině recenzí většinou nemáme čas se věnovat hudbě, která se nám nelíbí. Proto zde alba s hodnocením 20-50% obvykle schází :-), pokud budu někdy za web placen a bude na mne někdo tlačit, abych tu měl doslova všechno, tak se to s podobnými články rozjede, ale tohle se nikdy nestane. Za těchto utopických podmínek by se portál stal přehlídkou (co přehlídkou? doslova festivalem) namistrovaných hlášek po vzoru britských hudebních periodik osmdesátých let. :-) Recenze zde navíc ve svém volném čase píše několik vkusově zcela odlišných osob, které si svou oblíbenou hudbu k psaní vybírají a tudíž nelze čekat, že tu budou převládat články s nízkými známkami. LYNX není žádný top interpret české scény.

 

alesh
01.07.2024 13:16

Stray - To si tedy dost protiřečíš, kdejaké tuzemské sračce tady poslední dobou sypete pomalu plný kotel. Ta zmínka zvláště o Visáčích je v tomto směru signifikantní. To je pro mě typická česká zábavovka, na rozdíl od toho Lynxe, jenž český rybník dalece přesahuje. PS: Nejsem žádný jeho fanda.

Fenris 13 - S jazykovou vybaveností máš do jisté míry pravdu, ale neřekl bych, že je to jediný důvod. Osobně mám jinak BG též v oblibě, ale pochybuji, že bych si tam ve svých pomalu 60 letech toužil nějak zabékat zrovna tento profláklý kousek, přitom angličtinou vládnu velmi obstojně. Myslím, že podobně to má u nás většina jejich fandů, alespoň mých věkových sopuputníků. Ta německá estrádní stádnost je nám cizí.

 

spajk
01.07.2024 13:16

Jen trochu statistiky:

Fobia zine 9/10
Musicserver 9/10
Fakker 9/10
Headliner 89%

Myslite si, že Kocáb s Pavlíčkem by se podepsali pod něco špatnýho?
A střípek na závěr. Když pár let zpatky se obnovoval Jesus Christ Superstar, Michal šel z plezíru zkusit casting a vyhrál obě hlavní role. Jezíše i Jidáše.


 

Widl
01.07.2024 12:58

Kropis: Klasická základka a střední - tobě se tohle nelíbí a neposloucháš to? Ty seš ale máslo! Někoho tohle baví koukám i v dospělosti :D


 

Kropis
01.07.2024 12:30

:D :D to je zase prdel. Vůbec nevím co je Lynx na festivalu jsem nikdy nebyl, ale líbí se mi, jak se tady všichni můžou posrat. Stray úplně normálně napsal svůj názor a teď se mu budou zakazovat psát články na jeho vlastním webu? :D

 

Fenris 13
01.07.2024 12:29

alesh: nechci se hádat, ale bídná jazyková vybavenot tuzemských fans je dlouhodobě známý a neoddiskutovatelný fakt. Za mně je report naprosto v pohodě, já byl na Basinu s rodinou zase jenom ve čtvrtek (děcka milujou NANOWAR OF STEEL a co budu zastírat, já vlastně taky :-) )

Stray, Gazďa - dobrá práce, jen tak dál.

 

Stray
01.07.2024 12:28

Do budoucna v přístupu k tuzemským hvězdám určitě PŘITVRDÍME.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist