Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Sagi
03.07.2024 10:59

Tak taky ještě ke Skorepovi: v zajímavém a povedeném projektu Stroy ukázal, že je dobrý zpěvák i skladatel, že by mohl být nadějí českého rocku. V Lynx hudebně cítím odkaz Výběru (ale je to dobře 40 let po jejich boomu?), textově a částečně i pěvecky rádoby vtipálky Wohnout. Ztráta osobitosti, tím i mého zájmu

 

spajk
03.07.2024 07:54

Zrovna si čtu na fb slova bývalého návštěvníka CD Imothepa o tom, že na tuto desku od Lynxe čekal několik desítek let a že je mu ctí, se s Michalem konečně potkat naživo. Vše doplňuje společné foto. Jo jo, ten kluk měl vždycky vkus. Škoda že už nechodí.

 

Stray
01.07.2024 23:52

On je docela záhul psát x let bez pauzy, kdo nepsal alespoň článek týdně po dobu dvou let, ten to nezjistí, dost lidí musí končit, pač se zataví, přestane je to bavit a je to přirozené. Pekárek je tu spokojen, není to sice rodilý Corleonovec, ale je jako Tom, ten bílej právník, co byl v rodině odmalička vychováván a berem jej jako vlastního. Nemá emoční práh posazenej tak nízko jako "MY", víc zvažuje věci ze všech stran. Já mu povídám: "půjdem a odkráglujeme je" a on: "vyčkej, teď by akce nebyla dobrej nápad", krotí nás. Ví že tu nikdy nebude nuda, asi jej bavíme.:-)

 

Pekárek
01.07.2024 23:32

Shnoff: Já si cením Metalopolis, ale tady jsem po xletech znovu začal a pořád dobrý. Pokud s tím seknu, tak jen tehdy pokud se s Honzou nějak principielně pohádáme. Vlastně nejvíc hrozi, že mě definitivně přestane bavit psát a to bych si dal dlouhou pauzu. Stejně už jsem asi napsal všechno, co jsem chtěl a kvalita jde dolů.:-)

Díky melounkovi a jeho narážce na vážnou jsem se dnes silou vůle donutil zajít na metal, konkrétně na 007 na Slimelord. A dobrý, death a také prog:-) V pět jsem tu ú čast odpískal a jel domů, v půl sedmé vyrazil na koncert Díky, žes mě popíchnul, melounku.:-)

 

Kropis
01.07.2024 22:39

Ajo Stroy, to je ten stejný týpek? Viděl jsem je kdysi jako předkapelu a živě úplně v pohodě, přesně jak píše Tomáš, hodně grungové, ale na české poměry dost kvalitní.
Ten Shnoff to je fakt něksdo z metalopolis? Trochu trapné, vrat se zpátky na modré stránky a raději tam něco dělejte, není tam co číst. Na nějaké shoutbox, že BCC V je nejslabší deska diskografie není nikdy zvědavy :))

 

Stray
01.07.2024 22:37

Shnoff: Naše telefonáty probíhají dopoledne. Pekárek mobil v době kdy je doma s rodinou nezvedá.:-) Psát u vás nemůže být pro nikoho normálního lákadlem. Pekárek je sice z vejce, které se k nám zakutálelo z progové Metalopole, ale myslím si, že je tady prostě rád. Svou pozici tu má. Co z toho někam jezdit na víkend s dvaceti dalšíma bambálama a nad pivem zpíval "e-ej úchněm"? To nedává v padesáti valného smyslu, i kdyby to snad bylo jednou za rok.:-) Už jsem dál.

spajk: Z progu jsem toho, po pravdě, moc nenapsal. Esence toho stylu je mi úplně cizí, mám rád pár kapel a alb,ale není to závratný počet. Jsou OPETH prog? PORCUPINE TREE? Stará alba DREAM THEATER, všechno od RUSH, QUEENSRTYCHE a FATES WARNING? Jo z toho žánru opravdu něco mám, ale ta podstata toho stylu, to pidlikání a dlouhé skladby, to je něco, co mě odrazuje. Necítím tam moc nějaký dobrodružství a zájem zjišťovat, co se děje v šestnácté minutě té které skladby. pokud za praotce progu budem považovat YES, tak je to fakt ta nejhorší hudba v rocku.:-) To radši kapely jako TELEVISION, TALKING HEADS nebo DEAD BOYS. V druhé půlce sedmdesátek bych art-rockerům prostřednictvím recenzí nadával.:-)

 

Tomáš
01.07.2024 22:25

Spajk - ale tak nějaké průniky taky máme, třeba toho Pettyho, nebo to svinstvo s poplatky za ČT

Já znám jen jeho starší projekt STROY, ale tam zpíval anglicky + to bylo hozené hodně do grunge, to já rád. Ale už tehdy mě fascinoval, jak měl celý ten koncept promakaný - od image trochu ve stylu Rob Zombie, přes výborný zvuk (když jsem to viděl poprvé, myslel jsem, že je to americká kapela) až po klipy. No a jak píšeš, některé kapely jsou doma spíš v malém klubu a ne odpoledne na velkém stage.

 

Gazďa
01.07.2024 22:24

shnoff: mně je tady dobře, ale proti Metalopolis nic nemám a držím palce :)

 

Gazďa
01.07.2024 22:19

A já ti ten zážitek s Lynxem přeju, spajku. A když si rozebírám křesťanské texty Morseho, tak s tím taky úplně nesouzním. Ale pořád mu věřím, že to myslí upřímně. Není to u něj prvoplánová věc. Myslí to vážně. Lynx podle mě jede na efekt. Možná jo, možná ne. Ale Morse je pro mě i ve své křesťanské přímočarosti srozumitelnější. Kromě toho, že ta hudba je prostš sofistikovaně dobrá :)

 

Shnoff
01.07.2024 22:16

Pekárku, souhlasím se Strayem, jsi zrozenec Metalopolis a máš tam otevřenou náruč. Hlavně nemusíš absolvovat podvečerní plodné telefonáty. Vem i Gazďu. Bonusy furt platí. Včetně fotopasů a přezuvek, když zaprší.

 

spajk
01.07.2024 22:07

Mám ho načtenýho z dob Top rocku. Tam se věnoval hodně progu/artu. Né tomu starýmu ale spíš neo verzím jako Flower Kings, Marillion, kapel okolo Neila Morseho apod. Do toho nějaký prog metály. Dávám to z hlavy, tak snad to mám uložené dobře :-)
To jsou mi blízké věci. Dřív jsem často utíkal právě k progovým věcem, když už mě hardrock nebavil nebo jsem si chtěl poslechnout něco prokomponovanějšího. Jeden čas jsem jel i sedmdesátkovej krautrock a obskurní věci z tzv. Wound Listu, pokud někdo ví, o čem je řeč.
Dneska tady Peky převážně dělá český věci viz posledni recenze nebo black metal :-)
To mi nic neříká, ale má v sobě zdravé jádro a dobrý vkus!

S tebou mám zas průnik v hair metálech a klasických rockových věcech jako Fleetwood Mac, Supertramp, Beatles apod. Tys v životě snad nenapsal recku na progovou kapelu :-)

S Kropisem jsou průniky zase jinde jako Kotzen, Petty nebo naposled Kravitz.

Tomáš je na mě moc alternativní, tam to moc nevidím ;-)

Zbytek redakčních spolupracovníků se mi z hlavy nevybavuje, píší sporadicky nebo ještě nejsou vyprofilovaní, abych je zaregistroval.


Ještě k Lynxovi. Projížděl jsem ještě Majkláče a Recky, co o tom říkají. Chválí hodně, ale jsou to jeho kámoši, což by mohl někdo napadnout. Ale ten Dharma z Kasmir941 to odhadl úplně přesně, když se ho Friml ptal, co se stane, až vyjde celá deska. Řekl, že NIC! Že to tady nedokážou lidi docenit. A měl pravdu.

Věřím tomu, že naživo je Lynx poloviční. Kór někde na velkým festivalu. To je projekt do klubu pro pár zainteresovaných. To není masová záležitost.
Ale je to famózní deska. Kecy o tom, že se tam nic neděje, je naprostý diletantismus. Kdo má hudební vzdělání nebo naposloucháno, tohle nemůže vypustit.
Že jsou blbý texty pro někoho, dokážu pochopit. Jen mi přišlo blbý to vaše odsuzování na hranici infantilnosti.
Mně se deska líbí čím dál víc. Skladby které mi nešly pod kůži jako Parawolizovanej nebo titulní, se pěkně srovnaly a jsem ve fázi, kdy se těším z každé skladby.
Nejlepší věc Proč se máš? Skvělé klavírní supertrampovské intro, obrovský melody refrén s fantastickým klavírem v pozadí, divoké sloky a gradace do fenomenálního kytarového sóla. Husina každý poslech.

Vy Kryštofové a Wanastovky :-)))

 

Gazďa
01.07.2024 22:00

Strayi: jenže ono to fakt nejde. Kdybych měl vše snížit o 20 pct, tak tomu nebudu chtí věnovat tolik času. :)

 

Gazďa
01.07.2024 21:59

hezká diskuse mezi autory CD :) Vidím to podobně jako ty, Tome. Ale jsi příliš skromný. Chyba není vždy v tobě. Jen respektuješ, že se to fakt ostatním líbí a snažíš se přijít na to, proč...

 

Stray
01.07.2024 21:55

Pekárek asi nejrozumnější fakt bude, dneska jsme spolu mluvili po telefonu a já mu v zábavném nalazení nadhodil, co kdybychom to tu začali procentuálně víc kosit? :-)) Nečekal jsem od něj ani nic jiného, než odpověď člověka, kterej na všem nutně musí najít to dobré, takže by to údajně nebyl dobrý nápad.:-)

 

Tomáš
01.07.2024 21:50

já Lynxe ještě neslyšel, že to sbírá kladné recenze vím, nějaké jsem i četl. Možná se mi to bude líbit a možná ne, kdoví?

Já nemám problém s tím, když se to všem líbí a mně ne, nebo naopak. To je absolutně v pořádku. Já vím, že chyba je vždy ve mně.

Ono taky někdy se stane, že kapela, která z CD zní doma skvěle to naživo nedokáže nějak prodat.

 

Gazďa
01.07.2024 21:20

Já souhlasím s tím, že je Peky nejrozumnější. Má rár prog :)

 

Stray
01.07.2024 21:17

Jestli je ta deska "Kdo se bojí musí do lesa" odrazem nitra tvůrce, pak tím spíš vím, že jsem jinde. To neznamená, že bych se tu kladné recenzi od někoho jiného bránil, naopak, bral bych to v pohodě, ale věděl bych, že na to budu mít stále svůj stejný názor. Snažil jsem se to album naposlouchat, ale vždy skončilo u zívání a koukání na hodinky, co vadí jsou zejména ty texty - zvuk dobrej, styl zajímavej, hlas ucházející, ale prostě ty songy mě až na dva nejznámější a nejdříve zveřejněné nebaví. Vůbec.

Mela v diskusi MI nevadí. Svým způsobem jí považuji za úspěch. To poslední co mi vadí je, když si někdo myslí, že tenhle web je blbej. Dobrej nebo blbej přesto chodí, tak co? Spíš mě těší, když někdo pocítí, že ten web je můj. :-) Čím víc prosáklej mým pyžmem, tím lepší.:-)

Hele já neodcházel z MP, abych dělal nějakej bezksichtej plátek, kde se univerzálně dělí o názory nejrůznější pisálci. Chci, aby ten kdo vejde věděl, že je Stray-jezevec v noře, že je to cítit už u vchodu.:-)

spajk mě s tím lámáním názoru trochu překvapil, a o nejlepších redakčních názorech Pekárka snad ještě víc. Jasně, je to můj nejbližší, nejdlouholetější, nejznalejší a nejrozumější (snad) kolega, kterého si vážím, ale chlapče, ty bys plakal, kdybys znal Pekárkovi skutečné hudební preference, tam by ses BON JOVI, WINGER a RATT fakt nedočkal. Ten je ode mne snad nejdál ze všech, nejdál od rock n rollu, to je zrozenec Metalopolis, kterej se zapomněl tady a z nějakého důvodu žije na naší straně hranice.:-) To je Bask co žije na francouzské straně hranice, místo aby chtěl za rodinou do san Sebastianu.

 

Gazďa
01.07.2024 21:06

Rozumím, ale mně ani nevadí ani ty emoce. Emoce ukazujou, že to lidi myslí vážně a že si za tím stojí. A třeba u spajka je too argumentech - všude jsou recenze 90 procent. Mně to sice nepřesvědčí, stále si myslím to samé (že je Lynx xxx), ale na druhou stranu věřím, že spajk a ti recenzenti nekecají a že se jim to fakt líbí.

 

Tomáš
01.07.2024 20:59

Já nemám problém s diskuzí, ale ať je věcná, argumentačně podložená a není v osobní rovině.

Taky mám spoustu kapel a stylů které se mi nelíbí, ale nemám potřebu někomu vysvětlovat, že to poslouchat nemá. Naopak, death metal jsem třeba vůbec neposlouchal, ale když tu byl onehdá seriál o DEATH, přečetl jsem si to se zájmem, a stejně to nadále neposlouchám.

Někdy je fajn si přečíst i recku na kapelu, kterou dotyčný nezná - dává to jiný úhel pohledu. Dokáže zaujmout? Probudit zájem? Jsou dobrý aspoň naživo. Jak jsem nedávno psal, Slayer poslouchám minimálně, ale jejich koncert jsem hypnoticky sledoval jako přikovaný, skoro jsem ani nedýchal.

 

Gazďa
01.07.2024 20:44

Tome, zas kluci jako spajk říkají - něco vám uniklo, mrkněte na to. Relevantní názor. A je fajn, když čtenáři diskutujou. Tenhle web je pro mě komunita čtenářů, kteří to spolu probírají. Takže fajn... :)

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist